Uw specialist in spuitgieten
  • 020 - 45 20 452
  • info@metron.nl
  • Taal:
    • Nederlands
    • English

Specialist in Spuitgieten

Als een van de weinige in Nederland die zich bezighouden met spuitgieten beschikt Metron over een 400 tons spuitgietmachine, waarmee het productgewicht kan oplopen tot 1,6 kg.

Doordat wij grote, geavanceerde kunststof matrijzen in China laten maken, kunnen we tegen zeer scherpe tarieven unieke spuitgietproducten leveren, vervaardigd uit één stuk.

Installatie 2 x 400 tonner spuitgietmachines

dsc_0544      dsc_0550      dsc_0548

Wederom hebben wij 2 nieuwe kunststof spuitgietmachines laten installeren. Deze kunststof spuitgietmachines zijn voorzien van een omkeerstation, grijpers en een transportband.

Naast de machines zijn robots geïnstalleerd. Deze gaan er voor zorgen dat de producten uit de spuitgietmachines worden genomen en op de, tevens nieuw geplaatste, transportbanden worden geplaatst. Dit biedt ons de mogelijkheid om zeer binnenkort 24 uur per dag en volautomatisch muggenvallen te kunnen gaan spuitgieten. Deze te produceren muggenvallen worden geëxporteerd naar Zuid Amerika ter bestrijding van de Zika-mug.

Installatie nieuwe koelunit incl. droge luchtkoeler

dsc_0538              dsc_0542             dsc_0540

Ten behoeve van 2 nieuw te plaatsen kunststof spuitgietmachines, is er een koelunit inclusief droge luchtkoeler geplaatst.

Deze installatie zorgt voor een minder intensief stroomverbruik waardoor wij inspelen op het duurzaam verantwoord ondernemen.

Haas bewerkingscentra

DSC_0045

Ook onze gereedschapmakerij is uitgebreid met een Haas bewerkingscentrum.

Deze machine was helemaal naar behoefte samen te stellen met uitgebreid pakket van opties voor productieoptimalisatie en automatisering.

Zo is dit bewerkingscentrum gemakkelijker te bedienen, heeft hogere snelheden, een betere spaanafvoer, een betere afdichting, soepelere oppervlaktenabewerkingen en gebruiksvriendelijkere functies.

Hierdoor kunnen we nog sneller en efficiënter aan de matrijsdelen werken.

Aanschaf 4 Smartpower spuitgietmachines

DSC_4323 DSC_4319

Per half mei hebben wij 4 nieuwe Smartpower kunststof spuitgietmachines aangeschaft. Dit betreft 2 x 50 ton, 1 x 35 ton en 1 x 25 ton machines.

De Smartpowers zijn energie zuinig vanwege hun servo hudraulic systeem. Ook beschikken ze over een groot optiepakket zodat er meer mogelijkheden zijn voor het kunststof spuitgieten van kleinere producten. Tevens kunnen wij nog sneller aan de vraag voldoen om snellere levertijden te realiseren.

Extra bedrijfsruimte

pand overkant 2

Per 1 maart 2016 huren wij een pand op de Schepenbergweg 30 te Amsterdam.

Dit pand heeft een vloeroppervlakte van zo’n 1.100m2 en biedt ons de mogelijkheid om meer kunststof spuitgietmachines te plaatsen op de huidige locatie. De nieuwe locatie kan zo gebruikt worden voor opslag van de grondstoffen en gereed product.

Aanschaf Robotiseerarm

Fanuc robotiseerarm

Met trots kunnen wij u melden dat wij per februari 2016 een Fanuc M20 robot hebben aangeschaft. Deze M-20A serie biedt een grote flexibiliteit aan voor robottoepassingen tot 20 kg. Door zijn grote as snelheden is deze serie ideaal voor handling, machine be- en ontlading en Pick & Place toepassingen.

Mega pixel project t.b.v. hekwerk langs sportvelden

dusssss     kjhg     sprtyui     sue

Maar liefst 4.000.000 pixels in elf kleuren produceerde Metron voorjaar 2016. De pixels zijn rondjes van kunststof die bestaan uit twee delen, zodat ze in een paneel van gaas in elkaar kunnen klikken. De productie van de pixels nam twee maanden in beslag.

In India zijn de pixels op gaas geklikt conform het ontwerp van de opdrachtgever. Terug in Nederland zijn de panelen rondom verhoogde voetbalvelden geïnstalleerd. Het hekwerk heeft een totale lengte van 1,2 km en een oppervlakte van ruim 8000 m2.

Naast dat het hekwerk als “ballenvanger” fungeert, reduceert het hekwerk ook de wind voor het gewenste speelcomfort op de velden.

Het produceren van deze pixels is in iedere kleur mogelijk, waardoor elk denkbaar patroon vormgegeven kan worden.

Buitenlands bezoek voor Eave tube

DSC_0052     Eave tube pipe single_2 (3)     IMG_1185-min (2)     Eave tube trial (2)     4 logos

Om de malariamug in Afrika te bestrijden is de Eave Tube ontwikkeld. Het is een insert van robuust en duurzaam polypropyleen met muggengaas die door Metron met spuitgiettechniek wordt geproduceerd. De Eave Tube past in lokaal verkrijgbare 6 inch pvc-pijpen die voor ventilatie onder de dakrand van huizen worden ingemetseld. Een statisch geladen coating op het gaas zorgt ervoor dat de ’s nachts actieve malariamug die erop gaat zitten in contact komt met poederdeeltjes insecticide. Zelfs resistente muggen worden hierdoor gedood.

 

De Bill & Melinda Gates Foundation heeft meer dan 10 miljoen dollar beschikbaar gesteld om met een grote test aan te tonen dat Eave Tubes goed werken. Metron heeft als productiepartner van In2Care BV al meer dan 50.000 Eave Tubes geleverd. Metron gebruikt een speciale technologie om het elektrostatisch gecoate gaas in de Eave Tube te bevestigen. Lokaal worden in Ivoorkust de muggendodende middelen op het gaas aangebracht.

 

Een groep onderzoekers die met In2Care werkt aan dit nieuwe product tegen malariamuggen kreeg onlangs een rondleiding bij Metron om te zien hoe de Eave Tube wordt geproduceerd. Ook vertegenwoordigers van de Wereldgezondheidsorganisatie, Bill & Melinda Gates Foundation, VN-Habitat, Artsen Zonder Grenzen en andere belanghebbenden waren daarbij aanwezig. Het bezoek stond in teken van een tweedaags overleg over een project in Ivoorkust, waar circa 6000 huizen in 20 dorpen worden voorzien van Eave

 

650 tonner

Wittman Battenfeld - 650 Ton

Met trots kunnen wij u melden dat wij de grootste spuitgietmachine, qua sluitkracht, ooit hebben aangeschaft, het betreft een Wittmann Battenfeld Macropower 650/8800.
Met deze 650 tonner spuitgietmachine kan het productgewicht oplopen tot 6 kg.
De machine zal eind januari 2016 geleverd worden.

Stroomhuis

Nadat we afgelopen jaar een uitbreiding van het pand hebben gehad, zijn we inmiddels toe aan de volgende uitbreiding: het plaatsen van een stroomhuis. Door de uitbreiding van het stroomhuis zijn we straks in staat om nog meer kunststof spuitgietmachines te plaatsen. Hiermee kunnen wij onze productie capaciteit dan weer uitbreiden.