CNC frezen bij Metron in Amsterdam

Een CNC freesmachine is onmisbaar voor het maken van een matrijs van hoogwaardige kwaliteit. In onze eigen gereedschapmakerij hebben wij diverse CNC frees machines voor het maken van matrijzen en stempels. Hierdoor zijn wij dé specialist voor CNC frezen in Amsterdam en omgeving. U profiteert van perfecte matrijzen en eindproducten van een uitstekende kwaliteit.

Wilt u graag meer weten over het CNC frezen in Amsterdam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Klanten aan het woord

Dit zijn doeners in hart en nieren. Ze denken mee en snappen de ambities van mij als klant. Meedenken in oplossingen en vooral dat laatste is waarom ik het een van mijn fijnste samenwerkingen ooit vind met een extern bedrijf, ze rennen met je mee en dat zie je maar zelden. Het gaat om resultaat en kwaliteit in een kosten efficient traject, ze hebben me nog nooit teleurgesteld en dat komt zelden voor.

Wat is CNC frezen & zinkvonken?

Met een CNC freesmachine maakt Metron matrijzen en stempels tot in het kleinste detail perfect. Door middel van een roterend gereedschap 'de frees', wordt overbodig materiaal verwijderd. CNC staat voor ‘Computer Numerical Control’. Dit betekent dat de machines computergestuurd zijn. Hierdoor is deze vorm van techniek zeer nauwkeurig en ontvangt u hoogwaardige matrijzen en stempels.

Daar waar het CNC-frezen ophoudt komt het zinkvonken in beeld. Delen van een matrijs die door middel van CNC-frezen niet te realiseren zijn, zijn mogelijkerwijs wel te realiseren door gebruik te maken van zinkvonken. Je kan met zinkvonken bijvoorbeeld scherpe hoeken realiseren en fijne details.


CNC freesmachines in eigen gereedschapmakerij

Op onze productielocatie in Amsterdam hebben wij onze eigen gereedschapmakerij ingericht voor het vervaardigen en onderhouden van spuitgietmatrijzen en stempels. Zo zijn wij niet alleen in staat om met de techniek van spuitgieten uw eindproduct te produceren, maar kunnen wij u vanaf het begin van het proces begeleiden.

Metron beschikt onder andere over 3 computergestuurde CNC freesbanken met bijbehorende software. Wij maken gebruik van hoogwaardige 'Haas' bewerkingscentra. Haas CNC freesmachines worden gezien als professionele apparaten die betrouwbaar zijn en waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld.

Met deze bewerkingscentra worden de matrijzen, en met name de vormdelen, driedimensionaal gefreesd. Onze ervaren gereedschapsmakers programmeren de vormdelen met het programma Vector. Dit programma genereert coördinaten die de freesbank weer ingevoerd krijgt, dit heet computergestuurd 3D frezen (CNC). Ook hebben we een bewerkingscentrum die volledig ingericht is voor het 3D frezen van elektrodes t.b.v. het zinkvonken. Onmisbare techniek in de matrijzenbouw.


Meer weten over CNC frezen?

Wilt u meer weten over ons machinepark, CNC freesmachines of de mogelijkheden van CNC frezen? Neem dan direct vrijblijvend contact op met onze deskundige CNC frezers, wij vertellen u graag meer.


Metron maakte deze producten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Contact