CNC frezen bij Metron in Amsterdam

Een CNC frees is onmisbaar voor het maken van een matrijs van hoogwaardige kwaliteit. In onze eigen gereedschapmakerij hebben wij diverse CNC frees machines voor het maken van matrijzen en stempels. Hierdoor zijn wij dé specialist voor CNC frezen in Amsterdam en omgeving. U profiteert van perfecte matrijzen en eindproducten van een uitstekende kwaliteit.

Wilt u graag meer weten over het CNC frezen in Amsterdam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Klanten aan het woord

Metron denkt verder dan produceren. Zij denken met je mee van idee tot en met levering. Wij zien Metron niet als leverancier maar als een partij waarmee we samenwerken. Metron houdt bijvoorbeeld voorraad aan voor ons zodat de levertijden verkorten. Dus samenwerken met hen inspireert en brengt je verder!

Wat is een CNC frees?

Met een CNC frees maakt Metron matrijzen en stempels tot in het kleinste detail perfect. Door middel van een roterend gereedschap de frees, wordt overbodig materiaal verwijderd. CNC staat voor ‘Computer Numerical Control’. Dit betekent dat de machines computergestuurd zijn. Hierdoor is deze vorm van techniek zeer nauwkeurig en ontvangt u hoogwaardige matrijzen en stempels.


CNC freesmachines in eigen gereedschapmakerij

Op onze productielocatie in Amsterdam hebben wij onze eigen gereedschapmakerij ingericht voor het vervaardigen en onderhouden van spuitgietmatrijzen en stempels. Zo zijn wij niet alleen in staat om met de techniek van spuitgieten uw eindproduct te produceren, maar kunnen wij u vanaf het begin van het proces begeleiden.

Metron beschikt onder andere over 3 computergestuurde CNC freesbanken met bijbehorende software. Met deze bewerkingscentra worden de matrijzen, en met name de vormdelen, driedimensionaal gefreesd. Onze ervaren gereedschapsmakers programmeren de vormdelen met het programma Vector. Dit programma genereert coördinaten die de freesbank weer ingevoerd krijgt, dit heet computergestuurd 3D frezen (CNC). Ook hebben we een bewerkingscentrum die volledig ingericht is voor het 3D frezen van elektrodes t.b.v. het zinkvonken. Onmisbare techniek in de matrijzenbouw.


Meer weten over CNC frezen?

Wilt u meer weten over ons machinepark, CNC freesmachines of de mogelijkheden van CNC frezen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige CNC frezers, wij vertellen u graag meer.


Metron maakte deze producten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Contact