Nieuws en ontwikkelingen

Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn houden wij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van spuitgieten, CNC frezen en productontwikkeling nauwgezet in de gaten. Daarnaast zijn wij regelmatig betrokken bij spraakmakende projecten over de hele wereld. Lees dan hieronder meer over het laatste nieuws en de producten en projecten waar wij trots op zijn.

28-07-2020

Powermeter voor fiets pedalen


In samenwerking met IQ2 hebben we een powermeter ontwikkeld. De powermeter is een meet apparaat die je tijdens het fietsen via een app of fiets computer verteld hoeveel kracht je benen leveren. De powermeter is geïntegreerd in een setje pedalen.

Lees meer

01-06-2020

Ontwikkeling laadstation elektrische auto


Voor Q-Reel hebben we een laadstation ontwikkeld. Het is een semi-automatisch laadstation voor elektrische auto's die te monteren is op bijvoorbeeld een gevel of carport. De Q-Reel is desgewenst te voorzien van een bedrijfslogo of huisnummer.

Lees meer

04-05-2020

Nieuw logo Metron B.V.


Sinds april 2019 zijn we overgenomen door Moulding Industries en behoort Metron tot een groep bedrijven. Om van de diverse bedrijven een eenheid te maken is besloten de bedrijfslogo's aan te passen.

Lees meer

02-03-2020

Desinfectie pilaar COVID-19


COVID-19 grijpt om zich heen in de wereld. In steeds meer landen worden maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus te minimaliseren. Dit heeft de mensen bij Ball-On doen besluiten een variant te ontwikkelen van hun Ball On pilaar: De 'Desinfectie Pilaar'. 

Lees meer

07-10-2019

Uitbreiding machinepark met twee spuitgietmachines


Gezien de groei van Metron B.V. waren extra machines noodzakelijk. Op deze productielocatie zijn nu twee extra machines neergezet. Het betreft een 120T machine en een 230T machine.

 

Lees meer

03-06-2019

Ontwikkeling duurzame Ballon Pilaren


Bij een opening of feestelijke gebeurtenis van een bedrijf worden vaak ballonpilaren gebruikt. Het nadeel van de huidige pilaren is dat de ballonnen na een dag alweer vervangen moeten worden. De oude ballonnen worden vervolgens weggegooid. Ball-On heeft hier een duurzame oplossing voor bedacht. Een ballonpilaar die je eenmalig aanschaft en vervolgens oneindig lang kan gebruiken. 

Lees meer

22-04-2019

Overname Metron B.V. door Moulding Industries


Overname Metron B.V. door Moulding Industries. Dat betekent dat Metron nu onderdeel is van een groep, waarbinnen opdrachten en spuitgietwerk te verdelen is. 

Lees meer

05-01-2017

Metron maakt gebruik van extra opslagruimte


In het najaar van 2016 is bij de productielocatie van Metron aan de Schepenbergweg in Amsterdam een koelunit inclusief droge luchtkoeler geplaatst, waardoor minder stroom wordt verbruikt . Metron wil hiermee inspelen op duurzaam verantwoord ondernemen.   

Lees meer

28-11-2016

Muggenvallen tegen Zika


Zuid-Amerika en ook het zuiden van de Verenigde Staten worden geteisterd door de mug die het gevreesde zikavirus verspreidt. Metron heeft twee nieuwe kunststof spuitgietmachines met robots laten installeren die volcontinu en volautomatisch Eave Tube muggenvallen produceren.

Lees meer

24-11-2016

1,6 Miljoen plastic pixels op hek langs sportvelden


Ruim 4 miljoen plastic pixels in elf kleuren, 'DeDots', produceerde Metron voor de bekleding van een 1,2 kilometer lang hekwerk rond sportvelden in Schiedam. Het sportpark Willem Alexander bevindt boven zich op het dak van de tunnel in de A4 Delft-Schiedam, op een hoogte van ruim zes meter boven het maaiveld. Het door MoederscheimMoonen Architects ontworpen hek dient als 'ballenvanger', windscherm en visuele afscherming.

Lees meer

01-10-2016

Installatie 2 x 400 tonner spuitgietmachines


Wederom hebben wij 2 nieuwe kunststof spuitgietmachines laten installeren. Deze kunststof spuitgietmachines zijn voorzien van een omkeerstation, grijpers en een transportband.

Lees meer

01-09-2016

Installatie nieuwe koelunit incl. droge luchtkoeler


Ten behoeve van 2 nieuw te plaatsen kunststof spuitgietmachines, is er een koelunit inclusief droge luchtkoeler geplaatst. Deze installatie zorgt voor een minder intensief stroomverbruik waardoor wij inspelen op het duurzaam verantwoord ondernemen.

Lees meer

01-08-2016

Haas bewerkingscentra


Ook onze gereedschapmakerij is uitgebreid met een Haas bewerkingscentrum. Deze machine was helemaal naar behoefte samen te stellen met uitgebreid pakket van opties voor productieoptimalisatie en automatisering.

Zo is dit bewerkingscentrum gemakkelijker te bedienen, heeft hogere snelheden, een betere spaanafvoer, een betere afdichting, soepelere oppervlaktenabewerkingen en gebruiksvriendelijkere functies. Hierdoor kunnen we nog sneller en efficiënter aan de matrijsdelen werken.


01-06-2016

Eave Tube tegen Malariamug


Om de malariamug in Afrika te bestrijden is de Eave Tube door het Nederlandse bedrijf In2Care ontwikkeld. Het is een insert van robuust en duurzaam polypropyleen met muggengaas die door Metron met spuitgiettechniek wordt geproduceerd. De Eave Tube past in lokaal in Afrika verkrijgbare 6 inch pvc-pijpen, die voor ventilatie onder de dakrand van huizen worden ingemetseld. Een statisch geladen coating op het gaas zorgt ervoor dat de ’s nachts actieve malariamug die erop gaat zitten in contact komt met poederdeeltjes insecticide. 

Lees meer

16-05-2016

Aanschaf vier Battenfeld Smartpower spuitgietmachines


Per half mei hebben wij 4 nieuwe Smartpower kunststof spuitgietmachines aangeschaft. Dit betreft 2 x 50 ton, 1 x 35 ton en 1 x 25 ton machines. De Smartpowers zijn energie zuinig vanwege hun servo hudraulic systeem. Ook beschikken ze over een groot optiepakket zodat er meer mogelijkheden zijn voor het kunststof spuitgieten van kleinere producten. Tevens kunnen wij nog sneller aan de vraag voldoen om snellere levertijden te realiseren.

Lees meer

01-03-2016

Uitbreiding bedrijfsruimte


Metron heeft vanaf 1 maart zijn bedrijfsruimte vergroot met 1.100m2. Deze uitbreiding wordt voornamelijk gebruikt voor opslag kunststoffen en gereed product voor onze klant.


01-02-2016

Aanschaf Robotiseerarm


Met trots kunnen wij u melden dat wij per februari 2016 een Fanuc M20 robot hebben aangeschaft. Deze M-20A serie biedt een grote flexibiliteit aan voor robottoepassingen tot 20 kg. Door zijn grote as snelheden is deze serie ideaal voor handling, machine be- en ontlading en Pick & Place toepassingen.


01-01-2016

650 tonner


Met trots kunnen wij u melden dat wij de grootste spuitgietmachine, qua sluitkracht, ooit hebben aangeschaft, het betreft een Wittmann Battenfeld Macropower 650/8800. Met deze 650 tonner spuitgietmachine kan het productgewicht oplopen tot 6 kg. De machine zal eind januari 2016 geleverd worden.


01-12-2015

Stroomhuis


Nadat we afgelopen jaar een uitbreiding van het pand hebben gehad, zijn we inmiddels toe aan de volgende uitbreiding: het plaatsen van een stroomhuis. Door de uitbreiding van het stroomhuis zijn we straks in staat om nog meer kunststof spuitgietmachines te plaatsen. Hiermee kunnen wij onze productie capaciteit dan weer uitbreiden.

Lees meer

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Contact