Eave Tube tegen Malariamug

Om de malariamug in Afrika te bestrijden is de Eave Tube door het Nederlandse bedrijf In2Care ontwikkeld. Het is een insert van robuust en duurzaam polypropyleen met muggengaas die door Metron met spuitgiettechniek wordt geproduceerd. De Eave Tube past in lokaal in Afrika verkrijgbare 6 inch pvc-pijpen, die voor ventilatie onder de dakrand van huizen worden ingemetseld. Een statisch geladen coating op het gaas zorgt ervoor dat de ’s nachts actieve malariamug die erop gaat zitten in contact komt met poederdeeltjes insecticide. 

De Bill & Melinda Gates Foundation heeft meer dan 10 miljoen dollar beschikbaar gesteld om met een grote test in Ivoorkust aan te tonen dat Eave Tubes goed werken. Metron heeft als productiepartner van In2Care al meer dan 50.000 Eave Tubes voor 6000 huizen geleverd. Metron gebruikt een speciale technologie om het elektrostatisch gecoate gaas in de Eave Tube te bevestigen. In Ivoorkust wordt het muggendodende middel op het gaas aangebracht. 

Een groep onderzoekers die met In2Care werkt aan dit nieuwe product tegen malariamuggen kregen een rondleiding bij Metron om te zien hoe de Eave Tube wordt geproduceerd. Ook vertegenwoordigers van de Wereldgezondheidsorganisatie, Bill & Melinda Gates Foundation, VN-Habitat, Artsen Zonder Grenzen en andere belanghebbenden waren daarbij aanwezig. Het bezoek stond in teken van een tweedaags overleg over een project in Ivoorkust, waar circa 6000 huizen in 20 dorpen worden voorzien van Eave tubes

Klanten aan het woord

Als klant zijn wij: Trots om met jullie samen te werken! - Wij vinden jullie Tolerant  naar klanten en naar personeel - Tevreden (zeer) over de kwaliteit en ontwikkeling van onze nieuwe producten.

Metron maakte deze producten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Contact