De werkwijze van ons spuitgietbedrijf in 3 stappen

Voor het produceren van grote aantallen kunststof producten van hoogwaardige kwaliteit gaan onze ervaren experts volgens onderstaande drie stappen te werk.

Klanten aan het woord

Enthousiaste en gedreven ondernemers die meedenken in gewenste product oplossingen. Zijn zeer flexibel, werken en denken mee vanaf product-engineering, matrijsconstructie tot aan realisatie van het eindproduct. Fijn team om de samenwerking voor lange termijn mee aan te gaan!

Stap 1. Voorbereiding

Onze vakmensen bekijken uw aangeleverde schets of ontwerp en geven advies hoe de matrijs voor het spuitgieten het beste geconstrueerd kan worden. Soms moet op basis van onze expertise een ontwerp of constructie aangepast worden. Dit gaat natuurlijk in nauw overleg. Heeft u nog geen schets of CAD ontwerp? Dan helpen wij u graag met de productontwikkeling van uw kunststof producten.


Stap 2. Matrijzen op maat

Eenmaal akkoord op het ontwerp, gaan wij in onze matrijzenmakerij aan de slag om de matrijs te ontwikkelen. Met behulp van de meest geavanceerde machines worden uw ontwerpen vertaald naar hoogwaardige matrijzen. Na fabricage wordt de spuitgietmatrijs altijd uitvoerig getest. Zo bent u verzekerd van een matrijs die tot in detail is geperfectioneerd.

Stap 3. Spuitgieten van kunststof producten

Als  gespecialiseerd spuitgietbedrijf geven wij advies over welk soort plastic het meest geschikt is voor uw kunststof producten. Wij gebruiken onze eigen ultramoderne spuitgietmachines om in een korte tijd een groot aantal kunststof producten te produceren. De productie is vrijwel volledig geautomatiseerd waardoor u profiteert van een constante hoogwaardige kwaliteit en een gunstige prijs.


Wilt u graag meer informatie over de werkwijze van Metron bij het spuitgieten of wilt u graag kunststof producten laten maken? Vraag dan vrijblijvend advies aan. Wij helpen u graag!


Machinepark

Metron beschikt over 18 geavanceerde spuitgietmachines, waaraan geavanceerde apparatuur is gekoppeld, zoals robots, inkleurapparaten, hoppervullers, separators, rollerbanen en een centraal droogsysteem. De productie is vrijwel volledig geautomatiseerd. Dat betekent: snelle doorlooptijd, constante kwaliteit en een gunstige prijs.

Lees meer

Krachtpatser

Onze grootste spuitgietmachine, met een sluitkracht van 650 ton, kan producten tot 6 kilo vervaardigen. De kleinste is een 22 tonner. Zo kunnen wij altijd een machine inzetten die het beste past bij het product. Duurzaam ondernemen staat hoog in ons vaandel. Zo zijn wij door innovaties in ons moderne machinepark erin geslaagd het stroomverbruik sterk te reduceren.


Metron maakte deze producten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Contact