De werkwijze van ons spuitgietbedrijf in 3 stappen

Voor het produceren van grote aantallen kunststof producten van hoogwaardige kwaliteit gaan onze ervaren experts volgens onderstaande drie stappen te werk.

Klanten aan het woord

Metron is een bedrijf waar wij al vele jaren betrouwbaar en prettig zaken mee doen. Ze zijn altijd bereid om mee te denken tijdens het ontwikkelingsproces maar ook hoe we samen een klus/pitch binnen kunnen halen. Ook de individuele contacten met de mensen gaat op een informele professionele doch zakelijke prettige manier.

Stap 1. Voorbereiding

Onze vakmensen bekijken uw aangeleverde schets of ontwerp en geven advies over de eventuele optimalisatie van het product. Soms moet op basis van onze expertise een ontwerp of constructie aangepast worden om een mooi product te realiseren. Dit gaat natuurlijk in nauw overleg. Wat u belangrijk vindt horen we graag. Heeft u nog geen schets of CAD ontwerp? Dan helpen wij u graag met de productontwikkeling van uw kunststof producten.


Stap 2. Matrijzen op maat

Eenmaal akkoord op het ontwerp, gaan wij in onze matrijzenmakerij aan de slag om de matrijs te ontwikkelen. Wij kunnen de constructie van de matrijs voor het spuitgieten zo aanpassen dat het ideaal aansluit op de eisen voor uw product. Met behulp van de meest geavanceerde machines worden uw ontwerpen vertaald naar hoogwaardige matrijzen. Na fabricage wordt de spuitgietmatrijs altijd uitvoerig getest. Zo bent u verzekerd van een matrijs die tot in detail is geperfectioneerd.


Stap 3. Spuitgieten van kunststof producten

Als  gespecialiseerd spuitgietbedrijf geven wij advies over welk soort plastic het meest geschikt is voor uw kunststof producten. Wij gebruiken onze eigen ultramoderne spuitgietmachines om in een korte tijd een groot aantal kunststof producten te produceren. De productie is vrijwel volledig geautomatiseerd waardoor u profiteert van een constante hoogwaardige kwaliteit en een gunstige prijs.


Wilt u graag meer informatie over de werkwijze van Metron bij het spuitgieten of wilt u graag kunststof producten laten maken? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan. Wij helpen u graag!


Machinepark

Metron beschikt over 20 geavanceerde spuitgietmachines, waaraan geavanceerde apparatuur is gekoppeld, zoals robots, inkleurapparaten, hoppervullers, separators, rollerbanen en een centraal droogsysteem. De productie is vrijwel volledig geautomatiseerd. Dat betekent: snelle doorlooptijd, constante kwaliteit en een gunstige prijs.

Lees meer

Krachtpatser

Onze grootste spuitgietmachine, met een sluitkracht van 650 ton, kan producten tot 6 kilo vervaardigen. De kleinste is een 22 tonner. Zo kunnen wij altijd een machine inzetten die het beste past bij het product. Duurzaam ondernemen staat hoog in ons vaandel. Zo zijn wij door innovaties in ons moderne machinepark erin geslaagd het stroomverbruik sterk te reduceren.


Metron maakte deze producten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Contact