Het spuitgietbedrijf voor al uw spuitgietwerk

Metron is een gespecialiseerd spuitgietbedrijf in Nederland. Door onze kennis en ervaring zijn wij de juiste partij voor het vervaardigen van uw kunststof producten. Door het uitgebreide machinepark met 20 hoogwaardige spuitgietmachines zijn wij in staat om de meest uiteenlopende producten te produceren. Zowel voor grote aantallen als voor kleine series ook kunt u bij ons terecht voor productontwikkeling & matrijzen. Bovendien bent u bij ons verzekerd van een passend advies en een uitstekende kwaliteit.

Wilt u meer weten over spuitgieten en de mogelijkheden? We geven u graag direct vrijblijvend advies op maat.

Klanten aan het woord

Enthousiaste en gedreven ondernemers die meedenken in gewenste product oplossingen. Zijn zeer flexibel, werken en denken mee vanaf product-engineering, matrijsconstructie tot aan realisatie van het eindproduct. Fijn team om de samenwerking voor lange termijn mee aan te gaan!

Kunststof spuitgieten

Spuitgietbedrijf Metron verwerkt zowel hoogwaardige als gerecyclede kunststoffen in alle mogelijke kleuren, behalve pvc. Als specialist geven wij u graag advies welke plastics het beste voor een specifieke toepassing gebruikt kunnen worden. Hierbij kijken we onder andere naar eigenschappen zoals slagvastheid, transparantie, elasticiteit, vlamvertraging en UV-bestendigheid. Zo garanderen we een eindresultaat van hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer

De specialist in spuitgietmatrijzen

Een matrijs is van doorslaggevend belang bij het succesvol spuitgieten van een kunststof product. Metron is één van de meest ervaren kunststofbedrijven in Nederland en kent, door tientallen jaren aan ervaring, de fijne kneepjes van het vak om de beste matrijzen te maken zodat een kwalitatieve werkwijze op het gebied van spuitgieten is gegarandeerd.

Lees meer

2K spuitgieten & overmolding

Als er twee verschillende materialen of kleuren in één matrijs worden verwerkt, heet dat 2K spuitgieten. Deze techniek maakt het mogelijk om verschillende soorten plastic, van bijvoorbeeld een andere kleur of hardheid, met elkaar te combineren. Het combineren met metaal is ook mogelijk middels inlegwerk.

Lees meer

Geavanceerde machines voor spuitgieten

Metron beschikt over 20 geavanceerde spuitgietmachines, van 22 tot maar liefst 650 ton sluitkracht. Daaraan is geavanceerde apparatuur gekoppeld, zoals robots, inkleurapparaten, hoppervullers, separators, rollerbanen en een centraal droogsysteem. De productie is vrijwel volledig geautomatiseerd. Dat betekent een snelle doorlooptijd, constante kwaliteit en een gunstige prijs.


Metron maakte deze producten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Contact