De specialist in 2k spuitgieten en overmolding

Bij 2k spuitgieten worden twee verschillende materialen of kleuren in één matrijs verwerkt. Deze techniek maakt het mogelijk om verschillende soorten plastic, met bijvoorbeeld een andere kleur of hardheid, met elkaar te combineren. Het combineren met metaal is ook mogelijk middels overmolding.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor 2k spuitgieten en overmolding? Vraag dan vrijblijvend advies aan.

Klanten aan het woord

Dit zijn doeners in hart en nieren. Ze denken mee en snappen de ambities van mij als klant. Meedenken in oplossingen en vooral dat laatste is waarom ik het een van mijn fijnste samenwerkingen ooit vind met een extern bedrijf, ze rennen met je mee en dat zie je maar zelden. Het gaat om resultaat en kwaliteit in een kosten efficient traject, ze hebben me nog nooit teleurgesteld en dat komt zelden voor.

Voordelen van 2k spuitgieten en overmolding

Het grote verschil met standaard spuitgieten, is dat er bij 2k spuitgieten twee verschillende materialen in één matrijs kunnen worden verwerkt. Het voordeel hiervan is dat wij voor u producten kunnen ontwikkelen die voorzien zijn van meerdere eigenschappen. Denk aan combinaties van hard en zacht kunststof en verschillende kleurcombinaties. Ook metaal kan met kunststof gecombineerd worden. Bovendien levert het produceren in één cyclus een aanzienlijke kostenbesparing op. Assemblage achteraf is door de 2k spuitgietmethode namelijk niet meer nodig.


Producten en toepassingen met 2k spuitgieten en overmolding

Naast onze specialisatie in het standaard spuitgieten zijn we ook gespecialiseerd in het 2k spuitgieten. Wij verwerken hoogwaardige en gerecyclede kunststoffen en geven u graag advies over de beste toepassingen voor 2k spuitgieten. Door de techniek van 2k spuitgieten toe te passen, zijn wij in staat om zeer diverse producten te ontwikkelen. Zo maken wij onder meer producten die worden toegepast in de volgende branches:

  • Elektronica
  • Filters
  • Zwembaden

Vraag het onze spuitgiet expert

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor 2k spuitgieten en overmolding of de diensten van ons spuitgietbedrijf? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan. Metron informeert u graag over de mogelijkheden van 2k spuitgieten die vooral voor grotere aantallen interessant zijn.


Metron maakte deze producten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Contact